قهوه روبوستا چیست؟
قهوه روبوستا نوعی دان قهوه است که از گیاه Coffea Canephora بدست می آید ، به همین دلیل به نام علمی Canephora نیز شهرت دارد. و سالانه حدود 30 درصد تولیدات قهوه جهان را به خود اختصاص می دهد.کشور ویتنام بیشترین مزارع قهوه روبوستای جهان را به خود اختصاص می دهد و از نظر مرقوبیت قهوه نیز جزو بهترین کشور های تولید کننده قهوه روبوستا قلمداد می شود.
اولین بار قهوه روبوستا در قرن 18 میلادی در کشور کنگو توسط بلژیگی ها کشف شد. و با نام Coffea canephora نام گذاری شد ، با این حال این درخت جزو درختان بومی جنگل های استوایی نزدیک دریاچه ویکتوریا در کشور اوگاندا نیز به شمار می رود.این نوع قهوه حدود یک سال بعد برای اولین بار وارد آسیا شد و در کشور هایی که قهوه عربیکا کشت می کردند پرورش داده شد.در سال 1869 به علت آفتی که باعث از بین بردن درخت قهوه عربیکا در سریلانکا ، اندونزی و … و مقاوم تر بودن درخت قهوه روبوستا به این نوع آفت ، مزارع قهوه زیر کشت کشور های آسیای جنوب شرقی ، همچون اندونزی ، هند و ویتنام و … را به خود اختصاص داد.
ویژگی های گیاه شناسی قهوه روبوستا:
مانند سایر درختان قهوه ، این قهوه روبوستا نیز از درخچه های قهوه بدست می آید، اما با این تفاوت که این درختچه ها به حدود 10 متر ارتفاع نیز دیده می شود و اندازه بزرگتری نسبت به سایر انوع درخت قهوه خواهد داشت.ب ه علت طول تنه درخت ، تراکم کاشت این قهوه روبوستا از نوع درختچه قهوه عربیکا کمتر می باشد و فاصله درخت کاری باید کمی با فاصله تر صورت پذیرد. Coffea canephora مقاومت بیشتری نسبت به درخت عربیکا دارد و سالانه نیاز به 2200 الی 3000 میلیمتر بارندگی دارد و نسبت به کم آبی مقاوم تر است. ارتفاع از سطح دریا در این گیاه قهوه روبوستا بین 0 تا 800 متر می باشد.
درخت روبوستا مقاومت بیشتری به آفت های درختی ، کم آبی و CLR دارند و همچنین هزینه کاشت و نگهداری کم این درخت باعث شده در کشور های جنوب شرقی آسیا تولید خوبی از خود نشان دهد.با این حال درخت در برابر سرما کمی از خود ضعف نشان می دهد و درجه حرارت مطلوبش بین 18 درجه تا 36 درجه سانتی گراد می باشد.
ویژگی دان قهوه روبوستا:
عطر و طعم قهوه روبوستا به اندازه قدرت درخت ، قوی نیست ، به این دلیل که مقدار کم تری مواد مغزی به گیلاس قهوه روبوستا می رسد که مستقیما روی کیفیت قهوه روبوستا تاثیر گذار خواهد بود.این نوع قهوه تقریبا در همه موارد از نوع عربیکا ضعیف تر است زیرا داری قند ، اسیدیته و چربی کمتری نسبت به عربیکا می باشد. با این حال به دلیل کافئین بالا و اسید کلروژنیک زیاد دارای طعم تلخ می باشد. قهوه روبوستا به دلیل کافئین بالایی که دارد نوشیدن یک شات از قهوه اسپرسو انرژی تمام روز را برای شما فراهم خواهد نمود.
مزایای قهوه روبوستا:
معایب قهوه روبوستا:
طعم خسته کننده
تلخی بالا
کیفیت پایین
سایت اینترنتی قهوه حراجی بعنوان مرکز تخصصی فروش انواع دان قهوه و قهوه آسیاب شده (پودر قهوه) با هدف عرضه انواع قهوه، شامل قهوه اسپرسو، قهوه سبز، قهوه ترک، قهوه گانودرما، قهوه فرانسه، نسکافه (قهوه فوری) و همچنین انواع موکاپات (قهوه ساز)، موکاکرم، جاذوه (قهوه جوش ترک) و تجهیزات دم آوری قهوه نسل سوم(کمکس، ایروپرس، سایفون) شروع به فعالیت نموده است.
با خرید قهوه از در فروشگاه اینترنتی قهوه حراجی، لذت خرید انواع قهوه تازه رست و خوش عطر و خوش طعم را تجربه نمایید.
هر کجای ایران که باشید با چند کلیک میتوانید به آسانی انواع قهوه و مشتقات قهوه و تجهیزات ساخت قهوه (قهوه ساز و موکاکرم و جاذوه) را خریداری و از طریق پست یا تیپاکس قهوه خریداری شده را درب منزل در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرید.