ورود / ثبت نام
پروفایل سوابق سفارش خروج

دسته بندی کالاها

ورود/ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد نمایید




کد یکبار رمز خود را وارد کنید

شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
لطفا کد یکبار رمز ارسال شده به ایمیل یا موبایل خود را وارد کنید
شما قبلا وارد شده اید
0 تومان
پیگیری سفارش


آشنایی با تاریخچه قهوه عربیکا

آشنایی با تاریخچه قهوه عربیکا

 درختچه قهوه عربیکا در مناطق کوهستانی یمن، اتیوپی (جنوب غربی) ، سودان (جنوب شرقی) و گواتمالا رشد می‌کند.

 گیاه قهوه تحت عنوان Coffea طبقه بندی می‌گردد و این گیاه درختچه همیشه سبزی هست که در حال حاضر در نقاط مختلف جهان رشد می‌کند ولی بیشتر این درختان در ارتفاعات بالا کشت میشوند.

 به دلیل رشد گیاه قهوه عربیکا در ارتفاعات، ابتدا قهوه در ارتفاعات اتیوپی، جایی که در طول سال نسبت به بقیه نقاط نوسان دمای کمتری داشت، کشت می‌شد.

 درخت قهوه عربیکا در ارتفاع حدود هزار تا دو هزار متر از سطح دریا قابلیت کشت دارد که اینگونه نسبت به شرایط آب و هوایی بسیار حساس بوده و در مقابل آفات نیز آسیب پذیر است.

آشنایی با تاریخچه قهوه عربیکا


اولین گونه کشت شده ی درخت قهوه:

 بیش از 75 نوع قهوه‌ی شناخته شده در جهان وجود دارد. تقریبا 70 درصد از تولید قهوه در جهان از گونه Coffea Arabica است که به اختصار “Arabica” نامیده می شود.

 Coffea Arabica اولین گونه کشت شده از درخت قهوه است که هنوز هم بیشترین سطح کشت را در سراسر جهان به خود اختصاص داده و بین مردم نیز دارای طرفداران زیادی است. این گونه به طور چشمگیری نسبت به سایر قهوه های تجاری، کافیا کایفورا یا روبوستا دارای برتری است.

 

شناسنامه قهوه عربیکا:

  • فرمانرو: گیاهان
  • گیاهان گلدار
  • دولپه‌ای‌های نو
  • آستریدها
  • راسته: گل‌سپاسی‌سانان
  • تیره: روناسیان
  • زیرخانواده: روناسیان ایگزوروئیدائه
  • تبار: Coffeeae
  • سرده: گیاه قهوه
  • نام علمی: Coffea arabica
 

مزایای قهوه عربیکا:

  1. طعم بی نظیر و بیادماندنی
  2. ترشی مناسب
  3. کافئین کمتر نسبت به دانه های ربوستا که باعث آرامش میگردد
  4. دارای مقادیر زیادی آنتی ‌اکسیدان است که برای پیشگیری از سرطان مفید می‌باشد.
  5. مزایای ضد میکروبی دارد
  6. پیشگیری از آلزایمر، پارکینسون و بیماری های اختلال حافظه
  7. افزایش تولید هورمون آندورفین در بدن
  8. کاهش وزن و لاغری به دلیل دارا بودن کافئین
  9. تقویت ناخن و استخوان ها به دلیل وجود پتاسیم در آن

 

معایب قهوه عربیکا:

  1. قیمت بالا نسبت به بقیه روبوستا
  2. آسیب پذیری در مقابل آفات
  3.  قند و چربی بیشتر نسبت به دانه ربوستا
  4. اسیدیته کمتر نسبت به بقیه قهوه ها

 

ویژگی ظاهری دانه عربیکا:

  1. دانه ای تخت و صاف
  2. بیضی شکل تر از دانه های دیگر قهوه ها
  3. خط وسط لوبیای دانه کمی دارای انحناست

پرورش درخت قهوه عربیکا:

عکس درختچه قهوه عربیکا

زمانی که درختچه‌های همیشه سبز عربیکا در طبیعت شروع به رشد می‌کنند، ممکن است به ارتفاع نهایی 40 فوت برسند.

این گیاهان سیستم انشعاب باز (open-branching system) داشته که در این حالت برگ‌ها به حالت یکنواخت ، متضاد و رنگی به عنوان یک برگ براق و سبز رنگ رشد می‌کنند.

پرورش گیاه قهوه در آپارتمان نیز امکان پذیر است.

هر یک از گل های درختچه به شکل 10 خوشه کوچک تقسیم می‌شوند که معمولا قطر هر کدام 10 میلی‌متر است .

بر خلاف دیگر انواع گیاهان قهوه، درخنچه های عربیکا همواره در حال گرده افشانی هستند و این به آن معناست که دانه‌های قهوه تفاوت کمی نسبت به میوه هایی که هر ساله رشد می‌کنند دارند و به همین جهت قهوه عربیکا یکی از ثابت ترین محصولات در نوع خود است .

 

گل دهی و میوه دهی گیاه قهوه:

گل دهی درخت قهوه عربیکا

دانه های قهوه‌ی عربیکا کمی بزرگتر از انواع قهوه‌های دیگر هستند بنابراین شما تعداد فنجان قهوه های بیشتری برای استفاده از یک محصول خواهید داشت .

اگرچه این قهوه خاص و بومی اتیوپی بود ولی در حال حاضر یافتن این بوته در اتیوپی یک اتفاق نادر است.

نکته جالب در مورد قهوه عربیکا آن است که این قهوه تنها گیاهی از این خانواده است که دارای 44 کروموزوم (chromosomes) می‌باشد .

به دلیل اینکه اولویت این گیاه ارتفاعات بالا و مناطق گرمسیری است، گیاه هنگام فرا رسیدن فصل بارندگی گل می‌دهد و این گلها زیبا ، سفید و معطر هستند و لذا تصور کنید که چه صحنه خیره کننده ای است وقتی یک مزرعه قهوه در حال شکوفه دادن باشد.

میوه گیاه حدودا 9 ماه بعد از فرایند گلدهی می رسد ، این دقیقا زمانی است که روند برداشت شروع می‌شود ولی از آنجایی که هر گیاه ممکن است میوه رسیده و کال داشته باشد، برداشت میوه باید با دقت بسیار بالا انجام شود و اجازه بدهند میوه های کال برسد و سپس از درخت جدا نمایند.

پس از برداشت قهوه ، دانه‌ی قهوه‌ی فراوری شده برای رست ارسال می‌شوند و معمولا برشته کاری بر سه پایه لایت رست ، مدیوم رست و دارک رست انجام می‌پذیرد.

 

ویژگی قهوه عربیکا:

این گونه قهوه به دلیل گرده افشانی زیادی که دارد در طول سال ها خود را ثابت نگه داشته است و تغییر چندانی در دانه هایش رخ نداده است.

به عبارتی می توان گفت پر ثبات ترین نوع قهوه می باشد و با اولین میوه درخت قهوه که کشف شد تفاوتی ندارد.

این نوع قهوه نسبت به سایر نژاد های قهوه ، از تلخی کمتری برخوردار است ، حتی اگه رست دارکی از این قهوه داشته باشید.

قهوه عربیکا نسبت به سایر گونه های قهوه از کافئین کمتری برخوردار است که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم.

 

مقایسه قهوه عربیکا با روبوستا:

 

 مقایسه ویژگیهای قهوه عربیکا با روبوستا

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test