پیچر وسیله ای شبیه پارچ است که از آن برای طراحی روی قهوه استفاده می شود. کلمه پیچر در فرانسه قدیم به معنی نوشیدن بوده است.
پیچرهایی که در صنعت قهوه به کار میروند همگی با تغییرات اندک در طراحی ظاهری، بیشتر برای تهیه کف شیر و بخارزدن شیر مورد استفاده قرار میگیرند .
پیچر شما باید وزن، توازن و کنترل حرارت مناسب را داشته باشد. همچنین باید دقت کنید که موقع طرح زدن چقدر کنترل نیاز دارید و پارچ را چگونه در دست تان نگه می دارید.
پیچر استیل بهترین گزینه است!
شما نیاز به پیچری دارید که از استیل با کیفیت بالا ساخته شده باشد، به این دلیل که دمای شیر را هنگام بخاردهی ثابت نگه می دارد. طبق اعلان سازمان جهانی بهداشت WHO ظروف استیل در رتبه اول سلامت قرار دارند .
به علاوه قرار است شیر را تا حدود 70 درجه سانتی گراد (160 درجه فارنهایت) گرم کنید پس ظرف هم همراه شیر گرم می شود.
مدل های با دسته و بدون دسته پیچر و با جنس های مختلف در بازار موجود هستند. اگر ترجیح می دهید از مدل بدون دسته استفاده کنید بهتر از مدل های روکش دار استفاده کنید تا دست تان حین استفاده نسوزد.
سایزبندی و ویژگی های پیچر:
پیچرها از اندازه 85 میلی لیتر شروع میشود و تا اندازه های معادل 2 لیتر و حتی بزرگ تر ادامه پیدا میکند .بیشتر پیچرها در یکی از دو اندازه، 250 میلی لیتر و 600 میلی لیتری هستند.
با این حال می توانید برای کافه تان یک پارچ کوچکتر یا بزرگتر هم پیدا کنید. در کل سطح مقطع پیچر های 250 میلی لیتری و 600 میلی لیتری باید یکسان باشد پس عرض آن اینجا مطرح نیست.
استفاده از پیچر مناسب با حجم شیر، نه تنها کیفیت شیر بخار زده شده شما را بالا میبرد بلکه سبب سهولت انجام کار میشود . به عنوان مثال در لاته آرت استفاده ازپیچر کوچک و مناسب بسیار کاربردی است .
مهم ترین نکته استفاده ازپیچری است که به اندازه کافی پهن باشد تا اثر گرداب هنگام جوشیدن شیر پدید بیاید. این گرداب حباب های بزرگتر را می شکند و میکرو فوم ایجاد می کند.
گرچه باریستاهای حرفه ای می توانند هنر لاته خود را با هر پارچ شیری به نمایش بگذارند اما بعضی از طرح ها را با شکل دهانه ی خاص راحت تر می توان درآورد.
اولین طرحی که بیشتر افراد یاد می گیرند قلب یا لاله است. پیچرها معمولا درجه بندی دارند.
روش استفاده صحیح از پیچر قهوه
فوم گیری شیر در واقع فرآیند نفوذ هوا به داخل شیر است که انجام این کار منجر میشود تا هوا بهوسیله ذرات پروتئین شیر محاصره شود و در نتیجه فوم شیر تهیه میشود.
با استفاده از نازل بخار دستگاه اسپرسو ساز شیر داخل پیچر را فوم گیری میکنیم. برای تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسو، دستگاه را روشن میکنیم و اجازه میدهیم تا مخزن بخار آن بهاندازه کافی گرم شود.
سپس شیر را به اندازه دلخواه داخل پیچر میریزیم. مقدار شیر به نوع قهوهای که میخوایم سرو کنیم بستگی دارد، به عنوان نمونه برای کاپوچینو حدوداً 120 میلیلیتر شیر فوم گرفته شده نیاز است.
در گام بعدی پیچر را بهصورت مورب زیر نازل دستگاه اسپرسو قرار میدهیم و شیر نازل بخار را تا انتها باز میکنیم. فوم گیری شیر را تا زمانی ادامه میدهیم که دمای شیر به 60 الی 65 درجه برسد.
از فوم شیر برای تهیه انواع نوشیدنیهای مختلف مثل لاته، کاپوچینو و بسیاری دیگر استفاده میکنیم. توجه داشته باشید که سرنازل بخار را کمی داخل شیر فرو میبریم که تقریباً مماس با سطح شیر قرار بگیرد.
مراقب پیچر خود باشید
به هیچ وجه از سیم ظرفشویی برای شستشوی پیچر استفاده نکنید .اگر موادی در پیچر باقی ماند و به راحتی تمیز نشد از حرارت ملایم و آب داغ برای تمیز کردن آن استفاده کنید .
از شعله گاز متناسب با پیچر خود در مواردی مثل داغ کردن شیر استفاده کنید ، به نحویکه حرارت شعله مستقیما به بدنه پیچر شما برخورد نکند . درون پیچری که داغ است، آب سرد نریزید . این کار باعث میشود ساختار ملکولی پیچر استیل شما دچار تغییر شده و خاصیت خود را از دست بدهد .
برای رفع لک از روی پیچر میتوانید از کمی سرکه یا آبلیمو استفده کنید و سپس آن را با حوله نخی پاک کنید .