" کلد برو " یکی از انواع قهوه برپایه اسپرسو است که با ابزاری متفاوت از فرنچ پرس، قهوه جوش، موکاپات و اسپرسوساز تهیه میشود و بر خلاف سایر انواع روشهای تهیه قهوه، کلدبرو با آب سرد تهیه میشود. برای تهیه قهوه با استفاده از کلد برو نیازی نیست کار خاصی جهت سفارش و خرید قهوه مناسب کلد برو انجام گردد و همان قهوهای که همیشه تهیه میکنید را باید خریداری نمایید با این تفاوت که قهوه مناسب کلد برو، درجه آسیاب متفاوتی دارد و باید بدانید که معمولاً قهوه عصاره گیری شده با استفاده از کلد برو خوش عطر، شیرین و شفاف است.
تفاوت کلد برو Cold Brew و آیس کافی Ice Coffee:
در تهیه کلد برو علاوه بر افزودن یخ به قهوه، شیوه عصاره گیری کلدبرو هم متفاوت است. برای تهیه کلد برو، از آب تصفیه شده و قهوه آسیاب شده استفاده میشود. همچنین قهوه را مدت زمان تقریبی حدود 12 تا 24 ساعت در آب نگه می دارند تا به خوبی خیس شود.
طرز تهیه کلد برو بدون ابزار:
درست کردن قهوه کلد برو در خانه بسیار آسان است. برای تهیه کلد برو تنها به آب سرد و قهوه آسیاب شده نیاز است. البته زمان مورد نیاز برای درست کردن کلد برو با سایر قهوههای فرانسه، ترک و اسپرسو متفاوت است چون خیساندن قهوه زمان بر است.
برای تهیه قهوه کلد برو ابتدا نیاز است که دانههای قهوهای را که از قبل خریداری نمودهاید، درون دستگاه آسیاب ریخته و آن را درشت آسیاب کنید. البته اگر دستگاه آسیاب ندارید میتوانید قهوه آسیاب شده درشت خریداری کنید تا دیگر نیازی به آسیاب کردن دانههای قهوه نداشته باشید.
قهوه آسیاب شده را درون ظرفی بریزید و با آب سرد ترکیب کنید. قهوه را به آرامی با آب هم بزنید تا تمامی قهوهها به خوبی خیس شوند.
درب ظرف حاوی قهوه و آب را بپوشانید و در حدود 24 ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از گذشت این مدت، قهوه خیس شده را با یک صافی، فیلتر کنید تا ناخالصیهای قهوه گرفته شود؛ اکنون کلد برو شما آماده سرو است.
قهوه کلد برو را میتوانید برای دو هفته در یخچال نگهداری کنید.
دستگاههای موجود در بازار جهت تهیه کلدبرو دارای اشکال و ساخت های متفاوت هستند لیکن همه آنها دارای عملکرد یکسان هستند.
برای سرو و نوشیدن قهوه کلد برو ابتدا لیوان خود را با یخ پر کنید؛ سپس نصف لیوان را با کلد برو و نصف دیگر لیوان را با آب خنک پر کنید و به خوبی هم بزنید تا ترکیب شوند. اکنون میتوانید با اضافه کردن خامه، از نوشیدن این ترکیب خنک و خوشمزه، لذت ببرید.
طرز تهیه کلد برو با فرنچ پرس:
فرنچ پرس یک ابزار مفید و کاربردی برای دوستداران قهوه است که هم برای تهیه قهوه فرانسه و هم برای تهیه دمنوش و قهوه سبز و حتی فوم شیر کاربرد دارد. با کمک فرنچ پرس میتوانید علاوه بر تهیه نوشیدنی های ذکر شده، برای تهیه کلد برو هم از فرنچ پرس استفاده کنید. تهیه قهوه با فرنچ پرس راحت است و شما به آسانی میتوانید قهوه آسیاب شده را فیلتر کنید تا عصاره بهتری داشته باشید.
برای تهیه قهوه کلد برو با استفاده از فرنچ پرس، ابتدا باید نسبت قهوه به آب را بدانید که بهترین نسبت برای تهیه این قهوه، 7 قسمت آب و 1 قسمت قهوه است.
بعد از دانستن نسبت قهوه و آب جهت تهیه کلدبرو، به سراغ آسیاب دانههای قهوه می رویم.
برای تهیه یک کلد برو خوشمزه به قهوه با آسیاب درشت نیاز دارید. در صورتی که خودتان دانههای قهوه را آسیاب میکنید، توجه کنید که دانههای قهوه بصورت درشت آسیاب شوند تا از فیلترهایی که برای جدا کردن قهوه از آب استفاده میشود، عبور نکنند.
در این مرحله پودر قهوه آسیاب شده را درون فرنچ پرس ریخته و آب سرد را روی آن بریزید. حال به آرامی و بوسیله یک قاشق کوچک، ترکیب آب و قهوه را هم بزنید.
درب فرنچ پرس را با سلفون بپوشانید و به مدت 12 تا 24 ساعت در اتاق یا یخچال بگذارید. بعد از گذشت این مدت، سلفون را برداشته و با استفاده از پیستون ( پلانژر ) فرنچ پرس، قهوه را فیلتر کنید.
با قرار دادن فیلتر کاغذی بر روی لیوان خود و عبور مجدد قهوه فیلتر شده از آن، میتوانید یک قهوه کلدبرو شفاف و تمیز داشته باشید.
خواص قهوه کلد برو:
1- اسیدیته کمتر: با توجه به این که قهوه کلد برو در دمای اتاق و در مدت زمان طولانی تهیه میشود، در نتیجه دارای اسیدیته کمتری است.
2- کافئین بیشتر: روند تهیه این نوع قهوه و نوع دم آوری آن، باعث میشود تا این قهوه بیشتر از قهوههای معمولی کافئین داشته باشد.