ورود / ثبت نام
پروفایل سوابق سفارش خروج

دسته بندی کالاها

ورود/ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد نمایید




کد یکبار رمز خود را وارد کنید

شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
لطفا کد یکبار رمز ارسال شده به ایمیل یا موبایل خود را وارد کنید
شما قبلا وارد شده اید
0 تومان
پیگیری سفارش


 آشنایی با کشف و گسترش کشت و مصرف قهوه در جهان

ممکن است تاکنون برای شما این موضوع خیلی مهم نبوده است که تاریخچه پیدایش قهوه در دنیا را بطور مختصر مرور نمایید و ممکن است حتی تصور کرده باشید که قهوه نیز یک نوشیدنی خاص و حاصل گیاه قهوه است و ضرورتی ندارد به دنبال تاریخچه آن بگردیم، اما اگر بدانید که کشف گیاه و دانه قهوه به گله ای از بزها در قاره افریقا مربوط می‌شود، آنگاه کنجکاو خواهید شد. در ادامه مقاله شما را تاریخچه کشف و گسترش کشت و مصرف قهوه در جهان آشنا خواهیم کرد.

 

کشف قهوه در فلات اتیوپی:

شاید تصور می‌کنید که بذر گیاه قهوه از همان آغاز مانند دوره حاضر در اغلب نقاط جهان وجود داشته است. پاسخ کمفی است! و اما واقعیت موضوع چیز دیگری است. جالب است بدانید کشف دانه قهوه به فلات اتیوپی و منطقه ای با عنوان کافا باز می‌گردد.

روزی که چوپان اهل اتیوپی گله ای از بزهای خود را برای چرا به این منطقه کافا برده بود، شاهد افزایش انرژی بزهای خود شد. وی در هنگام شب که در خواب بود متوجه شد بزها همچنان پر انرژی و فعال هستند و هیچ کدام نخوابیده اند.

صبح روز بعد بار دیگر بزها را برای چرا به منطقه کافا برد. بزها بعد از یک استراحت محدود به چرا پرداخته و باز هم انرژی مضاعفی دریافت کردند. چوپان که از شیطنت بزها کلافه شده بود با خستگی تمام به روستا باز گشت، اما باز هم موفق نشد تا در طول آن شب استراحت کند.

چوپان متعجب از این همه انرژی بزها، داستان را برای بزرگ روستا تعریف کرد و بزرگ روستا بعد از قدری تفکر از چوپان درخواست کرد تا قدری از گیاهان منطقه کافا را برای او بیاورد.

بزرگ روستا روز بعد مقداری از گیاهان منطقه کافا را در آب جوش ریخته و بعد از دم کردن آنها، یک لیوان از این نوشیدنی تلخ را نوشید. بزرگ روستا نیز در تمام طول شب بیدار ماند و نخوابید، وی پس از نوشیدن قهوه انرژی سرشاری داشت و به هیچ وجه احساس رخوت و سستی نمی‌کرد، این موضوع را با اهالی روستا در میان گذاشت و همین امر باعث شد تا توجه اغلب مردم روستا نیز به سمت منطقه کافا معطوف گردد.

 

گسترش مصرف قهوه در آسیا:

پس از آنکه شهرت و آوازه این گیاه معجزه آسا به شبه جزیره عربستان رسید، تجار این منطقه سعی کردند تا بذر این گیاه را به دست آورند. شبه جزیره عربستان اولین منطقه ای بود که بعد از اهالی کافا و اتیوپی اقدام به استفاده از قهوه نمود.

این دانه گیاهی که به علت محل پیدایش و رشد خود به کافا معروف شده بود، در سراسر شبه جزیره عربستان مورد استفاده قرار گرفت، اما بعدها در یمن رشد بیشتری یافت و بذر آن در سراسر این کشور کشت شد.

پس از آن، از یمن و عربستان به ترکیه نیز راه یافت و به یکی از مهم ترین نوشیدنی های درباریان و ثروتمندان مبدل گردید. پس از ترکیه نیز مورد توجه حکومت صفوی قرار گرفت و بر همین اساس می توان قرن پانزدهم را به عنوان قرن ورود قهوه به ایران نام گذاری کرد.

 

قهوه در اروپا:

برای شما عجیب خواهد بود اگر بدانید، زمانی که ایرانیان، اهالی شبه جزیره عربستان، ترکیه و یمن با استفاده از قهوه روزهای پر انرژی و فعالی را سپری می کردند، اروپاییان با این گیاه معجزه گر آشنایی نداشتند.

آن ها در سفر به نقاط مختلف آسیا با این دانه جادویی آشنا شدند و بعد از انتقال دانه‌های قهوه به اروپا، تمایل بسیار زیادی برای پرورش بذرهای این دانه در اروپاییان پدیدار گردید.

فرانسه و انگلستان از جمله کشورهایی بودند که به شدت از این دانه انرژی زا استقبال کردند و سعی نمودند تا در تولید آن به خود کفایی برسند. در سالهای توسعه، در کشورهای اروپایی انواع کافی شاپ‌ها تاسیس گردید و بسیاری از افرادی که برای فعالیت های روزانه خود نیاز به دریافت انرژی بیشتری داشتند با نوشیدن یک فنجان قهوه در کافی شاپ ها، هوشیاری خود را چندین برابر می کردند. به همین علت کافی شاپ‌های اروپایی به اتاق فکر معروف شده بودند و این گیاه محبوب در کشورهای اروپایی با عنوان کافی شناخته می‌شد.

 

قهوه در آمریکا:

زمانی که بسیاری از مردم جهان با استفاده از قهوه روزهای پرانرژی و پرفعالیتی را سپری می کردند، ساکنین قاره آمریکا نیز هیچ گونه اطلاعی از این گیاه جادویی و خواص آن نداشتند.

آمریکا از فرانسه درخواست کرد تا بذر این گیاه را به تجار این قاره بدهد تا در امریکا نیز آن را پرورش دهند، اما پادشاه فرانسه از این کار خودداری نمود، با این حال همسر پادشاه فرانسه مقداری از این بذر را به امریکا فرستاد و در حال حاضر برخی از کشورهای قاره آمریکا مانند برزیل، به یکی از مهم ترین و معروف ترین کشورهای تولید و عرضه کننده قهوه در جهان مبدل شده اند.

مهمترین کشورهای صادر کننده قهوه:

هر چند که با ورود چای به ایران قهوه محبوبیت خود را از دست داد، اما در یک دهه اخیر با روند رو به رشدی از بابت میزان تقاضا و فروش مواجه گردیده است. این نوشیدنی تلخ که با القای حس آرامش در افراد همراه است، باعث می گردد تا مصرف کنندگان این نوشیدنی جادویی، شور و هیجان خاصی برای گذراندن امور خود داشته باشند.

قهوه در برخی از کشورهای جهان در سطحی انبوه تولید و به سایر کشورهای جهان صادر می شود.

کشورهایی که در مسیر خط استوا قرار دارند به علت شرایط مطلوب آب و هوایی و گرمای مناسب، بهترین شرایط ممکن را جهت کشت قهوه دارا هستند. امروزه کشورهایی که نامشان را در ادامه اعلام خواهیم کرد در زمره برترین کشورهای صادر کننده قهوه (Coffee) در سراسر جهان شناخته می‌شوند.

این کشورها عبارتند از: ویتنام، کلمبیا، اندونزی، اتیوپی، هندوستان، هندوراس، اوگاندا، مکزیک و گواتمالا؛ با این حال برزیل همچنان پرچمدار و صدرنشین تولید و عرضه برترین قهوه جهان است.

آشنایی با کشف و گسترش کشت و مصرف قهوه در جهان


test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test

test
test